Dé nascholing voor diëtisten, artsen en andere zorgverleners waarin je alles leert over een volwaardig plantaardig dieet
Alle informatie in de nascholing is tot stand gekomen aan de hand van de best beschikbare evidence.
Naast de wetenschappelijke basis zit de scholing vol praktische handvaten voor een gezond plantaardig dieet.
De nascholing is voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP voor 5 punten.
Een plantaardig dieet is gezonder voor mensen en een essentiële voedseltransitie om de gezondheid van de planeet te behouden.
Maar waarschijnlijk weet jij nog onvoldoende over plantaardig eten. Met als gevolg dat je het onterecht afraadt aan cliënten of ze doorverwijst.
Terwijl jij een sleutelrol hebt in de plantaardige transitie.
The Academy of Nutrition and Dietetics – ‘s werelds grootste diëtistenorganisatie – stelt dat een plantaardig dieet geschikt en volwaardig kan zijn voor iedereen, ongeacht de levensfase waarin iemand verkeerd.
Maar jij weet waarschijnlijk nog niet hoe je een plantaardig dieet volwaardig maakt voor de persoon tegenover je. Want hoe zorg je er voor dat een plantaardig dieet genoeg eiwit en calcium bevat? Wat moet je nou echt suppleren? En hoe stel je een volwaardig plantaardig dagmenu samen?
Een plantaardig dieet is geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen
Ik verdiep mij al jaren in alle vraagstukken rondom een plantaardig voedingspatroon. Tevens begeleid ik mensen met diverse gezondheidsproblemen één op één en eet ik zelf plantaardig sinds 2017. Al deze theoretische kennis, praktijkervaring en persoonlijke ervaring over een plantaardig dieet komen samen in de nascholing Plant Based Bootcamp.
Deze nascholing heb ik speciaal voor diëtisten, artsen en andere zorgverleners ontwikkeld en is dé shortcut van mijn jarenlange zoektocht naar de onterechte misverstanden over plantaardig eten. Je leert in één dag wat wel de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze optimaal ondervangt.
Lenna Omrani is plant based chef, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Via haar kookboeken, social mediakanalen en website deelt ze haar kennis en passie om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen.
Tijdens de nascholing verzorgt Lenna Omrani een kookworkshop waarbij je zelf aan de slag gaat met het maken van lekkere, volwaardige plantaardige recepten.
Plantaardig eten wordt nog altijd geassocieerd met een voedingspatroon vol tekorten. In werkelijkheid is het een voedingspatroon vol verrijkingen. Ontdek hoe je volwaardig plantaardig eet, wat de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze ondervangt.
Een gezonde planeet is een absolute voorwaarde voor een gezonde populatie. Daarom is duurzame voeding ook een onderwerp waar de diëtist niet omheen kan. Hoe urgent is het probleem en hoe plantaardig moeten we eten om binnen de ecologische grenzen van de planeet te blijven?
Met weten hoe je volwaardig plantaardig eet adviseer je nog niet per se lekkere plantaardige maaltijden. Daarom neemt plant based chef Lenna Omrani je tijdens een kookworkshop mee in de plantaardige keuken en ontdek je hoe je lekkere, volwaardige maaltijden samenstelt.
De inhoud van de nascholing is gericht op de werkzaamheden van gezondheidszorgprofessionals. Maar dat betekent niet dat andere disciplines niet ook veel kunnen halen uit deze nascholing. Niemand checkt aan de deur wat je beroep is en zeker voor bijvoorbeeld leefstijlcoaches of personal trainers is deze scholing ook zeer interessant en behulpzaam.
Als student mag je zeker deelnemen aan de nascholing. Hou er wel rekening mee dat er geen studentenkorting wordt gegeven en je dan ook geen profijt hebt van eventuele accreditatie.
De nascholing is voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP voor 5 punten.
De nascholing wordt gegeven in de kookstudio van Lenna Omrani, hoflaan 217 in ‘s-Hertogenbosch. Parkeren is mogelijk in parkeergarage Paleiskwartier. Kom je met het ov? De kookstudio ligt op 10 min wandelen van het Centraal Station in Den Bosch.
Klik hier om te zien wat de eerstvolgende mogelijkheid is om deel te nemen.
De eerstvolgende editie is 27 okt van 13 tot 19 uur