Evidence Based

Alle informatie in de nascholing is tot stand gekomen aan de hand van de best beschikbare evidence.

Praktisch

Naast de wetenschappelijke basis zit de scholing vol praktische handvaten voor een gezond plantaardig dieet.

Geaccrediteerd

De nascholing is voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP voor 5 punten.

Een plantaardig dieet als norm binnen de gezondheidszorg

Een plantaardig dieet is gezonder voor mensen en een essentiële voedseltransitie om de gezondheid van de planeet te behouden.

Maar waarschijnlijk weet jij nog onvoldoende over plantaardig eten. Met als gevolg dat je het onterecht afraadt aan cliënten of ze doorverwijst.

Terwijl jij een sleutelrol hebt in de plantaardige transitie.

Een plantaardig dieet is geschikt voor iedereen

The Academy of Nutrition and Dietetics – ‘s werelds grootste diëtistenorganisatie – stelt dat een plantaardig dieet geschikt en volwaardig kan zijn voor iedereen, ongeacht de levensfase waarin iemand verkeerd.

Maar jij weet waarschijnlijk nog niet hoe je een plantaardig dieet volwaardig maakt voor de persoon tegenover je. Want hoe zorg je er voor dat een plantaardig dieet genoeg eiwit en calcium bevat? Wat moet je nou echt suppleren? En hoe stel je een volwaardig plantaardig dagmenu samen?

 

Een plantaardig dieet is geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen

 

Ik ben Lobke Faasen, diëtist en expert plantaardig eten

 • Diëtist sinds 2016
 • Co-founder en hoofdauteur van de Schijf for Life, hét plantaardige voedselvoorlichtingsmodel
 • Missie: een plantaardig dieet de norm maken binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Ik verdiep mij al jaren in alle vraagstukken rondom een plantaardig voedingspatroon. Tevens begeleid ik mensen met diverse gezondheidsproblemen één op één en eet ik zelf plantaardig sinds 2017. Al deze theoretische kennis, praktijkervaring en persoonlijke ervaring over een plantaardig dieet komen samen in de nascholing Plant Based Bootcamp.

Deze nascholing heb ik speciaal voor diëtisten, artsen en andere zorgverleners ontwikkeld en is dé shortcut van mijn jarenlange zoektocht naar de onterechte misverstanden over plantaardig eten. Je leert in één dag wat wel de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze optimaal ondervangt.

Lenna Omrani

 • Plant based chef
 • Best-seller auteur van twee kookboeken: Every Day Vegan en Every Day Vegan budget Friendly
 • Content creator met > 125K volgers op Instagram
 • Missie: laten zien hoe lekker, makkelijk en simpel plantaardig koken is

Lenna Omrani is plant based chef, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Via haar kookboeken, social mediakanalen en website deelt ze haar kennis en passie om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen.

Tijdens de nascholing verzorgt Lenna Omrani een kookworkshop waarbij je zelf aan de slag gaat met het maken van lekkere, volwaardige plantaardige recepten.

Reviews Plant Based BootcampBekijk alle Google Reviews

 • Ik heb de scholing voor diëtisten bij Lobke gevolgd. Lobke heeft veel kennis wat betreft plantaardig eten, duurzaamheid en weet dit ook goed te onderbouwen. Ze verteld leuk. Een fijne, leuke en leerzame scholing, aanrader dus!

  Shirley Brouwers
  Diëtist

 • Plant Based Bootcamp: goed onderbouwd, leerzaam, praktisch en lekker met de kookworkshop van Lenna Omrani! Top georganiseerd!

  Angelique Hennevelt

 • Training plant based bootcamp aanrader voor dietisten die plantaardig(-er) willen gaan adviseren! inspirerend!

  Aline Rozeboom Bos
  Diëtist bij Aafje thuiszorg

 • Ik heb het genoegen gehad om deel te nemen aan haar plant based bootcamp. Daar ben ik zeer tevreden over. Deze scholing is zeer goed opgebouwd en heeft de gewenste diepgang wat inhoud betreft. De kooksessie was ook zeker van toegevoegde waarde.

  Vassia Ivanova, jeugdarts
  Februari 2023

 • Super informatieve, interessante en leuke dag gehad met Lobke en Lenna! Het is altijd goed om te blijven leren en erg fijn dat ik zo ook eigen vragen kon stellen over ervaringen met eigen klanten! Ook was het leuk om nieuwe mensen te leren kennen met wie je al veel deelt. Zeker een aanrader!

  Timo Cools
  Februari 2023

Wat kan je verwachten?

Voedingsstoffen & volwaardigheid

Plantaardig eten wordt nog altijd geassocieerd met een voedingspatroon vol tekorten. In werkelijkheid is het een voedingspatroon vol verrijkingen. Ontdek hoe je volwaardig plantaardig eet, wat de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze ondervangt.

Duurzaamheid

Een gezonde planeet is een absolute voorwaarde voor een gezonde populatie. Daarom is duurzame voeding ook een onderwerp waar de diëtist niet omheen kan. Hoe urgent is het probleem en hoe plantaardig moeten we eten om binnen de ecologische grenzen van de planeet te blijven?

Praktisch

Met weten hoe je volwaardig plantaardig eet adviseer je nog niet per se lekkere plantaardige maaltijden. Daarom neemt plant based chef Lenna Omrani je tijdens een kookworkshop mee in de plantaardige keuken en ontdek je hoe je lekkere, volwaardige maaltijden samenstelt.

Veelgestelde vragen

De inhoud van de nascholing is gericht op de werkzaamheden van gezondheidszorgprofessionals. Maar dat betekent niet dat andere disciplines niet ook veel kunnen halen uit deze nascholing. Niemand checkt aan de deur wat je beroep is en zeker voor bijvoorbeeld leefstijlcoaches of personal trainers is deze scholing ook zeer interessant en behulpzaam.

Als student mag je zeker deelnemen aan de nascholing. Hou er wel rekening mee dat er geen studentenkorting wordt gegeven en je dan ook geen profijt hebt van eventuele accreditatie.

De nascholing is voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP voor 5 punten.

De nascholing wordt gegeven in de kookstudio van Lenna Omrani, hoflaan 217 in ‘s-Hertogenbosch.

Bereikbaarheid:
– Parkeren: Parkeergarage Paleiskwartier of in de Statenlaan/Bordeslaan, tegen betaling.
– OV: de studio ligt op 15 minuten lopen vanaf het centraal station)
– P+R: Parkeer bij P+R Transferium Deutersestraat Den Bosch voor €5,10 per dag. Hier kun je na het stallen van de auto, tot sluitingstijd, gratis een fiets lenen.

Klik hier om te zien wat de eerstvolgende mogelijkheid is om deel te nemen.

Plant Based Bootcamp

 • In één dag alles leren over volwaardig plantaardig eten en adviseren
 • Inclusief plantaardige kookworkshop van best-seller kookboekauteur Lenna Omrani
 • Voor diëtisten geaccrediteerd met 5 punten door ADAP