In het kort

In 2016 studeerde ik af als diëtist. Met een ware passie voor voeding en gezondheid heb ik inmiddels legio mensen persoonlijk mogen helpen weer grip te krijgen over hun gezondheid. Daarnaast inspireer ik via Instagram, Youtube en TikTok op dagelijkse basis duizenden mensen om keuzes te maken waar hun lichaam écht blij van wordt. Mijn missie is helder: een plantaardig dieet moet de norm worden. Beter voor de gezondheid van mensen, cruciaal voor de gezondheid van de planeet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een ongezonde planeet is niemand gezond

Het onderwerp duurzaamheid ligt me al zo lang ik leef nauw aan het hart. Als diëtist is die passie nog groter geworden. Ons huidige voedingspatroon maakt namelijk niet alleen onszelf ziek, maar ook de planeet. Een voedseltransitie is noodzakelijk willen we de gezondheid van de planeet waarborgen. Een onderwerp wat dus juist de gezondheidszorg aangaat, want op een ongezonde planeet is niemand gezond.

 

 

Plantaardig eten is super gezond!

Plantaardig eten is niet alleen heel belangrijk voor de gezondheid van de planeet, het is ook direct heel erg gezond voor mensen. Men eet bijvoorbeeld meer vezels, onverzadigde vetten, plantaardige eiwitten en antioxidanten welke worden geassocieerd met positieve effecten op de gezondheid. Daarnaast wordt de inname van ongezonde stoffen uit vlees zuivel en eieren zoals verzadigd vet, cholesterol en geraffineerde suikers tot een minimum beperkt. Plantaardig eten draagt zo bij aan een gezonde bloeddruk, een gezond LDL cholesterolgehalte en een gezonde bloedsuikerspiegel wat samen zorgt voor een lager risico op chronische ziekten. Toch zien veel gezondheidszorgprofessionals een plantaardig dieet nog vooral als een voedingspatroon vol tekorten.

Iedereen kan plantaardig eten

Plantaardig eten is gezonder voor mensen en een cruciale stap om de gezondheid van de planeet te waarborgen. Juist daarom is de plantaardige voedseltransitie hét onderwerp wat de gezondheidszorg aangaat. Het is dan ook mijn missie dat een plantaardig dieet de norm wordt in de gezondheidszorg. Ik informeer en inspireer diëtisten, artsen en andere gezondheidszorgprofessionals over de onterechte vooroordelen van een plantaardig dieet en vertel hoe deze voedseltransitie praktisch vormgegeven kan worden.

Schijf for Life

In 2021 kwam ik samen met milieujurist Armanda Govers met de Schijf for Life. Het eerste voedselvoorlichtingsmodel wat aansluit op de klimaat- milieu- en gezondheidsdoelen. Ik ben hoofdauteur en schreef het achtergronddocument waar alle adviezen op gebaseerd zijn. Deze is gereviewed door 6 diëtisten zodat de wetenschappelijke onderbouwing stevig staat. Inmiddels is de Schijf for Life onderschreven door honderden diëtisten, artsen en andere zorgverleners en stakeholders.

Volg mij

Ik ben online zeer actief met het informeren en inspireren over meer plantaardig eten en debunk regelmatig onterechte misverstanden die de wereld in worden geslingerd. Volg me dan ook zeker online om altijd op de hoogte te zijn van de meest actuele info omtrent gezond en volwaardig plantaardig eten en voedsel in relatie tot duurzaamheid.