Marco van Stenis is teamleider food & beverage van de Noord West Ziekenhuisgroep. Dit is een topklinisch ziekenhuis met 2 hoofdlocaties in Alkmaar en Den Helder en 8 dependences in Noord Holland Noord. Een paar jaar geleden heeft Marco een nieuwe duurzame menukaart geïntroduceerd voor de patiënten in het ziekenhuis. Iets wat niet zonder slag of stoot lukte. Toch laat hij zien dat als je volhoudt en vasthoudt aan je plan er meer mogelijk is dan je denkt, ondanks alle weerstand waarmee je te maken krijgt. De koks bereiden nu maaltijden met verse, seizoensgebonden en zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten die niet alleen lekker zijn en bijdragen aan een sneller herstel, betere gezondheid en hogere weerstand van de patiënten maar ook veel beter voor het klimaat. In deze aflevering vertelt hij met welke weerstand hij te maken kreeg en hoe het toch is gelukt om de verandering door te voeren.
Abonneer, beoordeel en review: Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts | YouTube