Pasta in romige paprikasaus met courgette

Deze pastasaus maken we romig met geweekte cashewnoten waardoor deze veel gezonder is dan wanneer deze wordt bereid met room. Daarnaast is dit recept rijk aan groente, waardoor het ontzettend vol voedingsstoffen zit en tevens goed en langdurig verzadigt.

Zo maak je het

  1. Giet gekookt water over de cashewnoten en laat ze 10 minuten weken. Snij ondertussen de courgettes in stukjes en rooster deze 15 tot 20 min in de airfryer. Je kan de courgette ook met wat olijfolie besprenkelen en roosteren in een op 160 graden voorverwarmde oven.
  2. Bereid ondertussen de pastasaus door de paprika's in stukken te snijden en deze samen met de gezeefde tomaten, geweekte cashewnoten, plantaardige melk, edelgistvlokken en paprikapoeder toe te voegen aan een blender en tot een gladde saus te mixen.
  3. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking en giet af. Meng vervolgens de penne met de saus en geroosterde courgette op laag vuur in een pan en laat even pruttelen.
  4. Leg op een bord een hand gemengde sla, serveer hier de pasta op en garneer het geheel met wat verse basilicum.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan