Ervaar de voordelen van het eten van meer plantaardige voeding

Met een plantaardig dieet verminder je niet alleen je risico’s op chronische ziekten op de lange termijn, maar ga je jezelf ook vandaag al beter voelen. Toch is die switch voor veel mensen lastig en spannend. Krijg ik alles wel voldoende binnen? Wat vindt mijn sociale omgeving van deze keus? In de weg vol onzekerheid kies je makkelijk voor het oude vertrouwde. Maar hiermee laat je gezondheid liggen.

'Morgen begin ik echt!'

Hoe vaak heb jij dit al tegen jezelf gezegd? Zoveel mensen starten iedere ochtend opnieuw met hun gezonde ambities en trekken de touwtjes steeds een beetje strakker aan, om ze tegen het eind van de middag weer te laten varen.

Een aanpak die op de lange termijn maar weinig succes heeft en je alleen maar onzekerder maakt. Want iedere gefaalde poging is een deuk in je zelfvertrouwen en een bevestiging dat gezond leven niet voor jou is weggelegd. Deze cyclus herhaalt zich keer op keer, maakt vooral ongezonder en heel ongelukkig.

 • Lobke Faasen

Boost je gezondheid en bereik een gezond gewicht. Dit keer blijvend.

Iedereen is in staat om op de lange termijn gezond gedrag vast te houden, als je maar weet hoe je daar komt en welke manieren desastreus zijn voor lange termijn succes.

De truc is langzaam aan gezonde stappen zetten en tegelijkertijd aan de slag gaan met je mindset. Je hoeft namelijk geen food-professional te zijn om gezond te leven. Een zekere basiskennis is genoeg. Een groot deel van het succes zit hem in inzicht krijgen in waarom jij bepaalde keuzes maakt.

Zodra je de eerste resultaten gaat zien en merkt dat je gezond gedrag vrijwel moeiteloos hebt geïnternaliseerd is gezond plantaardig eten niet langer een strijd maar juist iets heel erg leuks.

Daarom heb ik een groepstraject ontwikkeld waarin ik mijn jarenlange kennis, ervaring en interesse over gezond plantaardig eten zonder in te leveren op een gezonde relatie met eten met je ga delen. Hierdoor krijg jij weer grip over je gezondheid en ervaar je weer vrijheid en ownership rondom het maken van gezonde keuzes.

Mijn naam is Lobke Faasen

Ik ben al sinds 2016 diëtist en expert in plantaardig eten. Ik geef scholingen aan diëtisten en andere zorgprofessionals en heb in mijn leven al honderden mensen één op één gecoacht richting een gezonde leefstijl en gezonde relatie met eten. Want bij een echt gezonde leefstijl gaan die twee hand in hand.

Zelf heb ik in het verleden geworsteld met anorexia en betaalde ik in iedere facet van mijn leven de prijs voor het feit dat ik gezonde keuzes wilde maken. Eten was niet meer leuk, ik had geen social leven meer en mijn voedingspatroon hield me gevangen. De opleiding tot diëtist gaf mij veel kennis over gezonde voeding, maar met steeds meer kennis krijg je niet per se een betere mindset.

Vandaag de dag combineer ik deze twee daarom. Elke dag help en inspireer ik mensen om keuzes te maken waarmee ze hun gezondheid verbeteren en tegelijkertijd hun relatie met voeding herstellen. Ik deel kennis over volwaardige plantaardige voeding en waarom deze manier van eten zoveel beter is voor jouw gezondheid. En ik coach ik mensen om een ijzersterke mindset te ontwikkelen. Ik leer je in balans te leven door meer voor jezelf te kiezen en niet steeds voor verleidingen te vallen. YOU ARE IN CHARGE.

Aan de slag!

Gezond leven wordt onnodig ingewikkeld over gedaan. In de zoektocht naar lange termijn succes focussen veel mensen op meer kennis, terwijl de juiste mindset veel belangrijker is. Ik hoef immers niemand te vertellen dat meer groente en fruit eten gezond is. Er zijn vooral redenen waarom het jou momenteel niet lukt gezond te eten.

Natuurlijk helpt een zekere basiskennis om minder onzeker te zijn over je voedingskeuzes en met meer zelfvertrouwen voor je keuzes te gaan staan. Dan laat je je niet meer zomaar van de wijs brengen als je sociale netwerk met ingewikkelde vragen komt over jouw keuzes of je ergens online weer een bericht ziet wat je in de war maakt of onzeker maakt.

Daarom combineren we in dit drie maanden groepstraject kennis over volwaardige plantaardige voeding met de juiste mindset. Zo heb je genoeg kunde om aan de slag te gaan en genoeg weerbaarheid om dat ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Aan het eind van het traject heb je dit bereikt

1. Know-how

Met mijn evidence-based kennis over volwaardige en gezonde voeding weet jij de rest van je leven wat er nodig is voor het bereiken van je goals.

2. Blijvend succes

Van alles naar niets is zelden de weg naar succes. Daarom ga je stap voor stap gezonde gewoonten doorvoeren zodat je het dit keer ook echt volhoudt.

3. Food mindset

Voortaan weet jij hoe je een gezonde balans kan creëeren zodat je voor de wens om gezond te leven niet de prijs betaalt in je mentale gezondheid.

Deze thema's komen aan bod

 • Volwaardige plantaardige voeding

Met de juiste kennis zorg jij ervoor dat je volwaardige en verzadigende maaltijden kan maken en dat je stevig in je schoenen staat wanneer mensen of berichten online je in de war brengen met tegenstrijdige claims. In dit traject leer je daarom alles wat je moet weten over welke voedingsstoffen extra aandacht vereisen, suppletie, etiketten lezen en hoe je gezonde verzadigende maaltijden samenstelt.

 • Praktische tips & inspiratie

Met alleen kennis maak je geen volwaardige maaltijden die ook daadwerkelijk lekker zijn. Verwacht daarom volop inspiratie en andere praktische tips. Van receptinspiratie tot tips om ervoor te zorgen dat praktische belemmeringen zoals een slechte voorbereiding of weinig tijd om te eten niet langer bepalen dat het jou niet lukt om gezond te leven.

 • Weerbaarheid

In de weg naar een gezonde leefstijl leggen veel mensen zichzelf steeds meer rigide regels op. Je verandert je gedrag op discipline en zodra de discipline op is werkt dit dan ook niet meer. In dit traject werken we daarom aan jouw intrinsieke weerbaarheid waardoor je veel meer grip hebt op je eetkeuzes, bestand bent tegen verleidingen en lange termijn succes bereikt omdat je steeds weerbaarder wordt.

 • Dieet mindset

Alles-of-niets gedrag, steeds opnieuw beginnen, jezelf straffen voor ongezonde keuzes. Dit zijn allemaal voorbeelden van de dieet mindset. Een recept om ongelukkig en steeds ongezonder te worden. In dit traject rekenen we af met deze manier van denken over jezelf en gezond leven en werken we aan een duurzame strategie waardoor je je gezonde gedrag daadwerkelijk vasthoudt. 

 • Voorbij het plateau

Veel mensen raken makkelijk de eerste kilo’s kwijt, maar blijven op een gegeven moment hangen in gewicht. Dit is een veel gehoorde frustratie, omdat het onduidelijk is waarom je een plateau bereikt en het vaak eindigt met terugkomen op het oude gewicht. In dit traject krijg je inzicht in waarom jij niet verder afvalt, welke impact de overgang heeft op je vermogen om een gezond gewicht te bereiken en hoe je dit patroon doorbreekt.

Is dit geschikt voor mij?

Dit groepstraject is op jouw lijf geschreven als:

 • je een evidence based aanpak wil richting een gezond voedingspatroon. En de wetenschap is kraakhelder: voor optimale lange termijn gezondheid staat plantaardige voeding aan de basis.
 • je klaar bent met diëten en korte termijn alles-of-niets programma’s die je na afzienbare tijd weer laat varen en wil gaan voor een constructieve lange termijn aanpak met langzame veranderingen. Dit is niet een ”standaard” afvaltraject waarin gewicht verliezen een doel an sich is. Jouw ideale gewicht bereiken is een bij-effect van de gedragsverandering die je doorvoert, de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt en de kennis die je opdoet.
 • je er klaar voor bent om eens eerlijk naar je eigen gedrag, mindset en gedachten te kijken rondom voeding en leefstijl en niet langer ”goede redenen verzint” waarom wat jij doet oké is terwijl je deep down ook wel weet dat dat smoesjes zijn om de moeilijke keuzes uit te stellen.
 • je wil leren hoe jij de regie pakt over je eetpatroon en leefstijl in plaats van dat externe omstandigheden dat voor jou bepalen.
 • je er klaar voor bent om aan jezelf  te werken vanuit liefde en niet vanuit haat.
 • je jezelf weer fit, energiek en in charge over je gezondheid wil voelen.

Begin hier niet aan als:

 • je niet klaar bent om geconfronteerd te worden met je eigen gedrag en overtuigingen.
 • je volledige persoonlijke aandacht wil middels een één op één traject. Kijk dan hier.
 • je serieuze mentale en/of fysieke gezondheidsproblemen hebt die op maat begeleiding vereisen.
 • je iemand fysiek wil zien en niet houdt van het idee online meetings te hebben.

In dit online groepsprogramma van 12 weken begeleid ik je stap voor stap richting een gezonde leefstijl met ijzersterke mindset.

Stap 1

Wanneer je de betaling afrondt ben je verzekerd van deelname en ga je samen met mij 12 weken aan de slag! Je ontvangt ook direct een bevestigingsmail met de eerste details.

Stap 2

In de week dat we starten krijg je een mail met de benodigde info om toegang te krijgen tot de online meetings en instructies waar je verder naslagwerk kan vinden.

Stap 3

Tijdens iedere sessie staat een onderwerp rondom volwaardige plantaardige voeding centraal en focussen we op het verbeteren van jouw food mindset. Daarnaast is er altijd de tijd voor individuele vragen.

Stel je eens voor hoe je leven er uit ziet als jij deze keer écht definitief de switch maakt naar een gezond dieet met een sterke mindset?

 • Wat ga je doen met de extra energie die je krijgt?
 • Hoe ga je je gedragen als je weer lekker en zelfverzekerd in je vel zit?
 • En wat doet het met jou, je leven en je sociale contacten als je jezelf weer gezonder dan ooit voelt?

Momenteel vol. Meld je aan voor de nieuwsbrief om te weten wanneer een nieuwe groep start.

 • 3 maanden groepstraject met 6 online live sessies.
 • Volledig vanuit huis (of waar dan ook) te volgen.
 • Volop praktische tips en inspiratie zoals 7 volwaardige ontbijtrecepten en het nieuwste kookboek van Lenna Omrani thuis bezorgd.
 • Een traject waardoor je niet langer onzeker bent over je voedingskeuzes en leert om duurzame gedragsverandering door te voeren en een betere food mindset te ontwikkelen.
 • Alle ruimte voor jouw individuele vragen in een whatsapp groepschat.
 • Een groep gelijkgestemden zodat er ruimte is voor jouw individuele vragen en er tegelijkertijd mensen zijn waaraan jij je je kan optrekken.

Veelgestelde vragen

Nee, helaas wordt dit traject niet vergoed door je verzekering.