Edamame rotsjes | Eiwitrijke pindarotsjes van geroosterde bonen

Iedereen kent wel de pindarotsjes. Met ongeveer 7,5 gram eiwit per stuk zijn deze edamame rotsjes een hele eiwitrijke variant hierop. Je kan zelf bonen roosteren in de oven, maar ook geroosterde bonen kopen. En kun je niet tegen soja? Rooster dan gerust een andere boon, want dat werkt net zo goed.

Zo maak je het

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Voeg de geroosterde edamame bonen toe aan een grote schaal en giet de gesmolten chocolade over de bonen en mix alles door elkaar zodat de bonen goed zijn omhult met chocolade.
  3. Bekleed een bakplaat of schaal met bakpapier en leg hoopjes van de edamamebonen omhult met chocolade op het papier. Duw deze ook een klein beetje aan.
  4. Zet alles in de koelkast zodat de chocolade goed kan stollen.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan