Gezonde glutenvrije frambozencakejes

Deze prachtig roze cakejes zijn een perfect voedzaam tussendoortje. Let er op dat je glutenvrije haver gebruikt als je ze gegarandeerd glutenvrij wil maken. Ik gebruik in dit recept de dadelpasta van Yogi & Yousef’s waarmee ik samenwerk. Dit zijn gepureerde dadels waardoor je dit recept kan maken zonder gebruik te maken van een keukenmachine. Indien je deze niet in huis hebt kun je ook prima de de pindakaas en gewone dadels van Yogi & Yousef’s samen mixen tot een gladde massa in een keukenmachine. Gebruik de code LOBKE10 wanneer je je bestelling doet bij Yogi & Yousef’s voor 10% korting.

Zo maak je het

  1. Prak de frambozen en banaan in een ruime kom en mix door elkaar. Roer hier vervolgens de pindakaas en dadelpasta door het gepureerde fruit heen.
  2. Voeg de havermout toe aan de kom en roer alles met een spatel door tot een beslag. Giet alles over in een met bakpapier beklede bakplaat en bak de cake in ca. 45 minuten af in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  3. Haal de bak uit de oven en snij deze pas aan als het geheel is afgekoeld.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan