Gezonde carrot cake met cashew frosting

Deze carrot cake is gezoet met bananen en dadels waardoor deze vrij is van geraffineerde suikers. De frosting bestaat uit geweekte cashewnoten die we nog garneren met walnoten. Dit samen geeft een heerlijke romige en crunchy touch aan dit baksel.

Zo maak je het

  1. Rasp de wortels en zet even apart.
  2. Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Giet over in een ruime kom en mix met de koek- en speculaaskruiden.
  3. Voeg vervolgens de banaan met de dadels toe aan de keukenmachine en laat draaien tot er een glad beslag ontstaat. Voeg vervolgens de plantaardige melk toe en laat weer draaien.
  4. Giet de inhoud van de keukenmachine bij de havermeel en roer met een spatel door elkaar. Voeg daarna de wortelrasp toe aan het beslag en roer goed door elkaar.
  5. Giet het beslag over in een met bakpapier beklede bakvorm en bak de carrot cake voor 50 tot 60 min in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat de carrot cake afkoelen.
  6. Maak de frosting door de geweekte cashewnoten, dadels en citroensap te mixen in een blender tot een gladde massa. Voeg wat water toe indien het niet goed mixt.
  7. Smeer de frosting over de taart en garneer tot slot met grof gehakte walnoten.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • Gezonde vegan carrot cake met cashew frosting