No bake vegan snickers

Deze no bake vegan snickers zijn absoluut favoriet. Leuk om te maken en qua ingrediënten vele malen gezonder dan de klassieke variant. Kijk wel uit, want ze zijn verslavend lekker.

Zo maak je het

  1. Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Stort over in een ruime kom en zet even apart.
  2. Stop de dadels met de pindakaas in de keukenmachine en zet aan. Laat draaien tot alles goed gemengd is en er een kauwgom-achtige structuur ontstaat.
  3. Pak de kom met de havermeel er weer bij. Neem 150 gram van het dadel-pindakaas mengsel uit de keukenmachine en kneed dit met je handen door de havermeel heen tot een niet-kleverige, compacte bal ontstaat. Als dit te droog blijft kun je een beetje water toevoegen.
  4. Leg de bal op een met bakpapier bekleed glad oppervlak. Duw de massa met je handen uit tot een rechthoek. Dit vormt de bodem van de snickers.
  5. Smeer de rest van het dadel-pindakaasmengsel met je vingers uit over de bodem van de snickers en duw vervolgens de pinda’s in het dadel-pindakaas mengsel.
  6. Smelt de chocolade au bain marie. Snij de snickers in repen en giet de gesmolten chocolade met een lepel over de bovenkant van de repen heen.
  7. Zet in de koelkast zodat de chocolade kan stollen. Zodra deze is gestold keer je de repen om en giet je chocolade over de onderkant van de repen. Zet wederom in de koelkast en wacht tot de chocolade is gestold.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • No bake vegan snickers