Na deze online training

 • Weet je precies waar jullie als stel op moeten letten om je lichaam alles te bieden voor een geslaagde conceptie.
 • Ben je niet langer onzeker over je voedingsstoffen inname, omdat je precies weet welke aandachtspunten er zijn en hoe je deze gezond invult.
 • Heb je alle tips en tricks om in een goede voedingstoestand de zwangerschap in te gaan.

Zwanger zijn is al spannend genoeg. Laat mij je helpen om de onzekerheid weg te nemen over jouw voedingspatroon.

 • Krijgt mijn baby wel genoeg nu ik zwanger ben?
 • Welke supplementen moet ik nemen, of juist vermijden?
 • En wat is nou waar van alle goed bedoelde maar tegenstrijdige voedingsadviezen tijdens de zwangerschap?

Al deze vragen zijn super logisch. Je wil het beste voor jou en je kindje, maar de tegenstrijdige info maakt heel erg onzeker.

I got you!

Als diëtist heb ik al met legio zwangere vrouwen gewerkt. Of ze nou twijfels hadden over de volwaardigheid van hun voeding of rondliepen met heftige zwangerschapskwalen: ik hielp ze met veel plezier én succes met hun vraagstukken.

Ik wil jou ook het zelfvertrouwen geven over je voedingskeuzes en je begeleiden in een gezonde en voorspoedige zwangerschap.

Alle ervaring die ik heb opgedaan plus de wetenschappelijke kennis die er is over voeding en zwangerschap komt samen in mijn online training Plant Based Pregnancy.

Voed je lichaam optimaal

Ontdek wat je moeten eten om jouw lijf en de baby optimaal te voeden in de zwangerschap.

Maak een einde aan de onzekerheid

Leer wat nou écht belangrijk is tijdens de zwangerschap en onderscheidt de feiten van de mythen.

Ga topfit de zwangerschap door

Pas de info toe, kook super lekkere maaltijden en ga in een goede voedingstoestand de zwangerschap door.

Wat je leert

 • Les 1:  Waarom plantaardig eten tijdens de zwangerschap?
  Plantaardig eten wordt nog altijd geassocieerd met een voedingspatroon vol tekorten. In werkelijkheid is het een voedingspatroon vol verrijkingen, ook tijdens de zwangerschap. In deze les ontdek je de vele voordelen van een plantaardig dieet tijdens de zwangerschap.
 • Les 2: De basics
  Zonder een gezonde basis zijn de details maar weinig waard. Daarom beginnen we met de basics van een volwaardig plantaardig voedingspatroon en de supplementen die ten alle tijdens wijs zijn om te gebruiken.
 • Les 3: Veranderde voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap
  Tijdens de zwangerschap verandert er veel aan je lijf en dat werkt door in de voeding. Welke voedingsstoffen wat extra aandacht vereisen tijdens de zwangerschap, hoe je dat voldoende binnenkrijgt en hoe dat weer verschilt per trimester leer je in les 3.
 • Les 4: Fabels & feiten
  Wat kun je nou beter wel en niet eten? Is soja gevaarlijk? En hoe zit het met kruiden? In les 4 onderscheiden we de feiten van de mythen zodat je zorgeloos je voedingskeuzes maakt.
 • Les 5: Advies bij …
  Weten hoe je volwaardig eet tijdens de zwangerschap is helaas niet altijd genoeg, want zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, obstipatie of brandend maagzuur kunnen roet gooien in je goede intenties. In de laatste les leer je hoe je effectief om kan gaan met deze zwangerschapskwalen zodat je intake zo goed en volwaardig mogelijk blijft.

Veelgestelde vragen

Alhoewel het in principe geen voorwaarde is om allerlei apparatuur in huis te hebben indien je plantaardig(er) wil eten, maken sommige apparaten het voedingspatroon wel een stuk leuker en lekkerder. Ook voor de recepten die je krijgt bij deze training wordt soms apparatuur gebruikt zoals een blender en keukenmachine. Mocht je nog niet in het bezit zijn van dergelijke apparatuur: in het receptenboek vind je tips met specifieke keukenapparatuur plus het merk wat ik je aanraad te kopen.

De training is beschikbaar in de online omgeving, te bekijken via pc, tablet en telefoon. Zodra je je aanmeldt ontvang je alle instructies om bij het materiaal te komen.

De training bestaat uit 5 lessen. Iedere les bestaat uit meerdere video’s, die veel info en soms ook opdrachten bevatten. Je kan de training in een keer kijken, maar dat raad ik absoluut niet aan. Neem de tijd om alles toe te passen, zodat je jezelf niet overdoseert aan informatie.

De training is to the point en bestaat dan ook uit korte video’s, meestal rond de 6-7 minuten. Het daadwerkelijk bekijken van de info kost dus niet veel tijd. De meeste tijd zit hem in het aan de slag gaan met de informatie. Soms is dat een kwestie van de juiste spullen in huis halen. Andere keren vereist het echt effort om leefstijl aanpassingen te doen.

Plant Based Pregnancy is er helemaal op gestoeld dat je leert hoe je jezelf gezond en volwaardig voedt tijdens de zwangerschap. Je leert bijvoorbeeld hoe je volwaardig eet in het algemeen, welke voedingsstoffen per trimester wat extra aandacht vereisen en hoe je die voldoende binnenkrijgt, welke fabeltjes er rondgaan over wat je wel en niet zou moeten eten en hoe je  het beste om kan gaan met zwangerschapskwalen. Daarnaast krijg je veel praktische tips en opdrachten die je uitdagen je eigen voedingspatroon te verbeteren.

Ja, alles is online te volgen in de online omgeving.

Ik weet natuurlijk niet of deze training over 5 jaar nog online staat. Maar zolang de training online staat heb je gewoon toegang tot al het materiaal. 

In deze online training worden een aantal supplementen aangeraden, omdat deze belangrijk zijn om alles voldoende binnen te krijgen ter voorbereiding op een zwangerschap. Er wordt in het ebook direct verwezen naar supplementen, je kan dus direct doorklikken om een goede te kiezen. Maar daarnaast wordt ook de juiste dosis en verbinding gedeeld, zodat je altijd nog zelf op zoek kan naar een alternatief wat jou persoonlijk meer aanspreekt.

Nee. Alhoewel het uitgangspunt van deze training een plantaardig voedingspatroon is – in de training leer je ook waarom – heb jij natuurlijk de regie over je voedingskeuzes en bepaal je helemaal zelf hoe plantaardig je wil eten.

Nee, absoluut niet! Ik ben helemaal voor makkelijke plantaardige maaltijden. Als je nog niet heel bekend bent met de plantaardig keuken moet je wellicht even je weg vinden er in. Maar de gerechten zelf zijn echt makkelijk en snel te maken, met name als het in je systeem zit.

Ja, de training doorloopt je door alle aandachtspunten die gelden voor het eerste, tweede en derde trimester.

Zodra jij deze hebt aangeschaft, ontvang je direct toegang tot de online training en kan je dus direct beginnen.

Ik wil alleen maar blije gezichten zien. En ik weet ook eigenlijk zeker dat je uit deze training minstens een paar geweldige tips haalt die jou zelfvertrouwen of een betere gezondheid geven. Dus ik durf met liefde te beloven dat als je het niks vindt, je je geld uiteraard terug krijgt. Stuur me hiervoor een mail binnen 14 dagen nadat je de training hebt gekocht. De aankoop is dus geheel risk-free, omdat ik er van overtuigd ben dat je er heel veel uit gaat halen.

Het werkboek is zowel tijdens als na de training handig om er bij te pakken. Het is allereerst een naslagwerk waar je overzichtelijk alle informatie en tips in terugvindt. Daarnaast vind je er praktische tips in en diverse opdrachten om uit te voeren die je concreet helpen je voedingspatroon te optimaliseren.

Plant Based Pregnancy

 • 5 lessen met in totaal 21 video’s 
 • Alles wat je moet weten om je lichaam optimaal te voeden tijdens de zwangerschap 
 • Te volgen via pc, tablet of smartphone 
 • Bonus 1: 13 plantaardige ijzer- en calciumrijke recepten 
 • Bonus 2: werkboek met opdrachten en alle info op een rij 
 • Bonus 3: Opgenomen live Q&A met diëtist Lobke Faasen