Na deze online training

 • Weet je precies waar jullie als stel op moeten letten om je lichaam alles te bieden voor een geslaagde conceptie.
 • Ben je niet langer onzeker over je voedingsstoffen inname, omdat je precies weet welke aandachtspunten er zijn en hoe je deze gezond invult.
 • Heb je alle tips en tricks om in een goede voedingstoestand de zwangerschap in te gaan.

Zwanger worden is super spannend!

 • Hoe bereid ik mijn lichaam voor op een zwangerschap?
 • Welke supplementen moet ik nemen, of juist vermijden? En wanneer begin je met het slikken van prenatale vitaminen?
 • Moeten ik en mijn partner onze bloedwaarden laten checken, en wat laat ik dan meten?
 • En wat is nou waar van alle goed bedoelde maar tegenstrijdige preconceptie adviezen?
 • Al deze vragen maken het super logisch dat je onzeker bent of je lijf op dit moment wel in een goede conditie is om gezond zwanger te worden.

I got you!

Als diëtist heb ik met legio stellen gewerkt die hun gezondheid hebben verbeterd en geoptimaliseerd vóór ze zwanger werden om hun toekomstige kindje de aller beste start te geven.

Het is mijn grote passie om koppels het maximale uit hun gezondheid te laten halen, ze zelfvertrouwen te geven over hun voedingskeuzes en ze te begeleiden richting een gezonde en voorspoedige zwangerschap.

Alle ervaring die ik heb opgedaan met stellen plus de wetenschappelijke kennis die er is over het lichaam van zowel vrouw als man in optima forma krijgen voor een zwangerschap komt samen in mijn online training Prepping for Pregnancy.

Voed je lichaam optimaal

Ontdek wat jullie moeten eten om je lichaam optimaal te voeden in voorbereiding op een zwangerschap.

Maak een einde aan de onzekerheid

Leer voor zowel man als vrouw wat nou écht relevant is als je je lichaam voorbereid op een zwangerschap.

Ga in optima forma de zwangerschap in

Pas de info toe, kook super lekkere maaltijden en ga in een goede voedingstoestand de zwangerschap in.

Wat je leert

 • Les 1: de basics

In les 1 nemen we de eerste twijfel weg over de volwaardigheid van een plantaardig voedingspatroon. Wat verstaan we precies onder plantaardig eten en hoe gezond is dat eigenlijk?

 • Les 2: waarom plantaardig eten in voorbereiding op een zwangerschap?

Plantaardig eten wordt nog altijd geassocieerd met een voedingspatroon vol tekorten. In werkelijkheid is het een voedingspatroon vol verrijkingen, zeker als je je lichaam voorbereid op een zwangerschap. In deze les ontdek je de vele voordelen van een plantaardig dieet bij een zwangerschapswens.

 • Les 3: volwaardig eten in het algemeen

Zonder een gezonde basis zijn de details maar weinig waard. Daarom beginnen we met de basics van een volwaardig plantaardig voedingspatroon en de supplementen die ten alle tijdens wijs zijn om te gebruiken.

 • Les 4: voedingsstoffen

In voorbereiding op een zwangerschap zijn een aantal voedingsstoffen relevant om extra aandacht aan te geven. Deze verschillen ook van vrouw tot man. In deze les ontdek je om welke voedingsstoffen dit gaat en hoe je deze voldoende binnenkrijgt of dat het wellicht toch slim is om te suppleren.

 • Les 5: tot slot

Is het verstandig je bloedwaarden te laten bepalen voor je zwanger wordt? En wat laat je dan meten? En welke andere leefstijlveranderingen – niet per se gerelateerd aan de voeding – kun je als vrouw en man allemaal nog doorvoeren om de vruchtbaarheid te verbeteren?

Veelgestelde vragen

Alhoewel het in principe geen voorwaarde is om allerlei apparatuur in huis te hebben indien je plantaardig(er) wil eten, maken sommige apparaten het voedingspatroon wel een stuk leuker en lekkerder. Ook voor de recepten die je krijgt bij deze training wordt soms apparatuur gebruikt zoals een blender en keukenmachine. Mocht je nog niet in het bezit zijn van dergelijke apparatuur: in het receptenboek vind je tips met specifieke keukenapparatuur plus het merk wat ik je aanraad te kopen.

De training is beschikbaar in de online omgeving, te bekijken via pc, tablet en telefoon. Zodra je je aanmeldt ontvang je alle instructies om bij het materiaal te komen.

De training bestaat uit 5 lessen. Iedere les bestaat uit meerdere video’s, die veel info en soms ook opdrachten bevatten. Je kan de training in een keer kijken, maar dat raad ik absoluut niet aan. Neem de tijd om alles toe te passen, zodat je jezelf niet overdoseert aan informatie.

Alhoewel het nooit te laat is om gezond te gaan eten voorafgaand aan een zwangerschap, is het natuurlijk fijn als je je lijf de tijd geeft om in een goede voedingstoestand terecht te komen. Ik raad aan ongeveer 1 jaar tot 4 maanden voordat je zwanger wil worden te beginnen met deze online training.

De training is to the point en bestaat dan ook uit korte video’s, meestal rond de 6-7 minuten. Het daadwerkelijk bekijken van de info kost dus niet veel tijd. De meeste tijd zit hem in het aan de slag gaan met de informatie. Soms is dat een kwestie van de juiste spullen in huis halen. Andere keren vereist het echt effort om leefstijl aanpassingen te doen.

Prepping for Pregnancy is er helemaal op gestoeld dat je jezelf lichamelijk voorbereid op een voorspoedige conceptie en een gezonde zwangerschap. Je leert bijvoorbeeld hoe je volwaardig eet in het algemeen, welke voedingsstoffen wat extra aandacht vereisen en hoe je die voldoende binnenkrijgt, welke fabeltjes er rondgaan over wat je wel en niet zou moeten eten en hoe je als man de kwaliteit van je sperma zo hoog mogelijk houdt. Daarnaast krijg je veel praktische tips en opdrachten die uitdagen je eigen voedingspatroon te verbeteren.

Ja, alles is online te volgen in de online omgeving.

Zwanger worden doe je samen. Gedurende de gehele training komen dan ook aandachtspunten voorbij voor zowel mannen als vrouwen en wordt duidelijk gemaakt wat relevant is voor vrouwen en wat voor mannen. Ook de opdrachten voer je in principe zo veel mogelijk gezamenlijk uit.

Ik weet natuurlijk niet of deze training over 5 jaar nog online staat. Maar zolang de training online staat heb je gewoon toegang tot al het materiaal. 

In deze online training worden een aantal supplementen aangeraden, omdat deze belangrijk zijn om alles voldoende binnen te krijgen ter voorbereiding op een zwangerschap. Er wordt in het ebook direct verwezen naar supplementen, je kan dus direct doorklikken om een goede te kiezen. Maar daarnaast wordt ook de juiste dosis en verbinding gedeeld, zodat je altijd nog zelf op zoek kan naar een alternatief wat jou persoonlijk meer aanspreekt.

Nee. Alhoewel het uitgangspunt van deze training een plantaardig voedingspatroon is – in de training leer je ook waarom – heb jij natuurlijk de regie over je voedingskeuzes en bepaal je helemaal zelf hoe plantaardig je wil eten.

Nee, absoluut niet! Ik ben helemaal voor makkelijke plantaardige maaltijden. Als je nog niet heel bekend bent met de plantaardig keuken moet je wellicht even je weg vinden er in. Maar de gerechten zelf zijn echt makkelijk en snel te maken, met name als het in je systeem zit.

Deze training is gemaakt voor koppels die een zwangerschapswens hebben, onzeker zijn over hoe je je lichaam daar goed op instelt en willen weten hoe ze hun lijf optimaal kunnen voorbereiden op een zwangerschap. Alhoewel gezond eten altijd goed is bij serieuze vruchtbaarheidsproblemen en meedoen wat dat betreft geen kwaad kan, is deze training expliciet NIET bedoeld als alternatief voor een behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen of andere gezondheidsproblemen. Zoek hiervoor contact met een medisch specialist.

Zodra jij deze hebt aangeschaft, ontvang je direct toegang tot de online training en kan je dus direct beginnen.

Ik wil alleen maar blije gezichten zien. En ik weet ook eigenlijk zeker dat je uit deze training minstens een paar geweldige tips haalt die jou zelfvertrouwen of een betere gezondheid geven. Dus ik durf met liefde te beloven dat als je het niks vindt, je je geld uiteraard terug krijgt. Stuur me hiervoor een mail binnen 14 dagen nadat je de training hebt gekocht. De aankoop is dus geheel risk-free, omdat ik er van overtuigd ben dat je er heel veel uit gaat halen.

Het werkboek is zowel tijdens als na de training handig om er bij te pakken. Het is allereerst een naslagwerk waar je overzichtelijk alle informatie en tips in terugvindt. Daarnaast vind je er praktische tips in en diverse opdrachten om uit te voeren die je concreet helpen je voedingspatroon te optimaliseren.

Prepping for Pregnancy

 • 5 lessen met in totaal 16 video’s
 • Alles wat je als vrouw en man moet weten om je lichaam optimaal voor te bereiden op een zwangerschap
 • Te volgen via pc, tablet of smartphone
 • Bonus 1: receptenboek met 13 plantaardige foliumzuurrijke recepten
 • Bonus 2: werkboek inclusief foliumzuur cheat sheet
 • Bonus 3: Opgenomen live Q&A met diëtist Lobke Faasen